יום שלישי, 27 בנובמבר 2012

ברקוד בשימוש משרדי הפרסום והיח"צ


ברקוד. פעם היינו חושבים על פסים קצרים בעוביים שונים ומתחת להם שורת מספרים אקראית, אבל היום עולה בראש תמונה אחרת. אנחנו רואים אותם ברחוב, באינטרנט ובמגזינים, ועל מוצרים שונים בחנויות. ברקודים מרובעים כאלה עם דפוסים מרובעים בגדלים שונים בתוכם, שאנחנו סורקים בסמרטפונים או לפחות מצפים מאיתנו לסרוק.


הברקודים האלו אם ברקודי QR והם מוכרים לנו בעיקר בשימוש משרדי הפרסום והיח"צ. פרסום של מוצר, מותג, או אירוע, רבים מהם מוצגים לצד ברקוד הQR המוכר או אפילו מוצגים על ידו בלבד. פרסום באמצעות ברקוד נתפסת כפרסום הפונה לקהל הצעיר וניתנת לשימוש רק אצל בעלי הסמרטפונים, ובאופן ספציפי לבעליי אפליקציה לסריקת ברקודים.

פרסום ויחסי ציבור בעזרת ברקוד בלבד היא נפוצה ונועדת לעורר סקרנות ובאזז למוצר המפורסם. חוויית הסקרנות לגבי מהות הברקוד המסתורי, סריקתו, ואז הגילוי הם אפקט פרסומי אליו מכוונים המפרסמים המשתמשים בברקוד. הברקוד מהווה בדרך כלל קישור לאתר אינטרנט, שם מתגלה לסורקים מהות המוצר המפורסם. הדבר אמור לפתח חוויית צריכה וחיבור של המותג למאפיינים צעירים, אקסקלוסיביים ואף מחתרתיים.
הברקודים בשימוש משרדי הפרסום ויחסי הציבור באים במגוון ענק של שימושים. הם יכולים לפרסם אפליקציה חדשה, לבוא לצד פרסום חוצות בצד המודעה ולקשר לקופון או לאתר המותג, להוות את הפרסומת למוצר מסוים עם כיתוב מינימלי ואפילו ללא כיתוב בלבד כדי לייצר מראה אייקוני. הברקודים משמשים לפרסום אירועים חברתיים, תחרויות, הגרלות וכל דבר שנועד למשוך את תשומת ליבם של אנשים צעירים. הם יכולים לקשר את הסורק לעמוד הרשמה, לפרסומת של הופעה או הסבר על תחרות מסוימת  אפילו פעולות מחאה או פעולות מאורגנות של צעירים יכולות להיות הסיבה לפרסום הברקוד, אבל רוב הברקודים הם בהחלט בשימוש עיקרי של פרסום ויח"צ. 

יום ראשון, 25 בנובמבר 2012

ניהול רכש



ניהול רכש נכון הוא כלי מפתח לרווחיותו של עסק. רכש מהווה את כל העלויות וההוצאות שיוצאות מהעסק לטובת משאבים כמו חומרי גלם, מיסים, כוח אדם, ועוד מרכיבים שהארגון זקוק לו כדי להתקיים. ניהול רכש מהווה חלק מההתנהלות הלוגיסטית של הארגון ותהליך התייעלותו. כאשר אנו מבקשים לנהל את הרכש בארגון, מטרתנו היא לצמצם עד כמה שיותר את ההוצאות בתחומים אלו, באמצעות קשרים עם ספקים חיצוניים ושיתוף פעולה הדוק איתם. צמצום העלויות בעסק הוא נקודת המפתח בתיעול משאבים וניהול כלכלי נכון של הארגון. 

ניהול רכש משמעותו הפעילות השוטפת והקשרים שנעשים בין הארגון לספקים החיצוניים, במהלכה מתנהל משא ומתן כדי להצליח ולהעביר את המוצרים לצרכן במחיר השוק, ובמקביל להניב רווחים כלכליים מהעסק. בניהול הרכש מתבוננים על היבטים לוגיסטיים שונים ומאפיינים כמו מחירי הרכש, בקרת איכות של הרכש, לוחות זמנים, וביצוע יחסים והסכמים עם ספקים.
בביצוע ניהול רכש ישנן מטרות שיובילו להצלחתו של הארגון. המטרה העיקרית והראשונית שמסתכלים עליה בתחום של ניהול רכש היא חסכון בהוצאות הארגון. ניהול נכון, מתוכנן היטב ויעיל מביא לחסכון של עשרות אחוזים בהוצאות העסק, ומניב רווחים. אחת הדרכים לעשות זאת ואולי המשמעותית ביותר היא בחירת הספקים הנכונים וניהול שיתוף פעולה הדוק בינם לבין הארגון. כחלק מכך יש לבחון את הספקים בשוק מידי שנה ולעבוד רק עם המתאימים והמשתלמים ביותר לארגון. יש לבצע השוואות מחירים ואיכות של החומרים הדרושים לכם בין הספקים השונים. נהלו משא ומתן בנוגע להצאות המחיר של הספקים. תופתעו לגלות את ההבדלים במחיר ובאיכות המוצר שהינם גורמים משתנים בין הספקים וישפיעו על המוצר הסופי שלכם. בררו זמני אספקה ולוחות זמנים והשוו אותם לצרכי הארגון שלכם. וודאו שהספק אמין, ומספק תמיכה ושירות באופן שוטף. ספקים קרובים גיאוגרפית יכולים להוות יתרון לוגיסטי נוסף.
מעבר להתנהלות נכונה מול הספקים ניהול רכש נכון מתמקד בשליטה ובקרה על הוצאות הארגון, והוצאת דוחות שותפים. אחד התפקידים של ניהול רכש הוא יצירת סדר ושליטה בהוצאות. דרושים בקרה ופיקוח מקצועיים שימנעו מחדלים, היעדר מידע, ואף גניבות. יצירת דוחות שותפים לגבי הרכש של הארגון מציבים תמונת מצב ומסייעים בתכנון המשך הפעילות של החברה.

יום ראשון, 7 באוקטובר 2012

ברקוד - קוד קווים


ברקוד, קוד קווים, הוא קוד שבו קווים שחורים ולבנים מייצגים לקורא ספרות ואותיות. הוא פותח על ידי חברת IMB ב1971 וקיים בשימוש נרחב עד היום. לברקוד התפתחו שיטות קידוד שונות אשר משמשות לתחומים שונים בתעשייה, והוא מהווה חלק אינטגרלי בעידן הטכנולוגי הנוכחי.

הברקוד משמש את עולם התעשייה כבר תקופה ארוכה, והפך לחלק בלתי נפרד מתהליך הייצור של מוצרים שונים. זה בא לידי ביטוי בתחומים כמו ייצור מזון, מוצרים טכנולוגיים, טקסטיל, ועוד, ואנו יכולים להתקל בו בכל חנות, או ספריה, שכן הברקודים משמשים לאיסוף נתונים וניהול מלאי. למעשה כל מוצר או אובייקט שהוא חלק ממלאי מסוים, או צריך לקחת ממנו נתונים למערכת ממוחשבת, כנראה יודפס עליו ברקוד. בדיקות מעבדה, ואף בחינות כמו הבגרות והפסיכומטרי, על כל אלו מודפסים ברקודים. קריאת הברקוד נעשית על ידי סורק ברקודים שמטרתו לפענח את צירופי הקווים, והעברת התוצאות למחשב.
בשנים האחרונות אנו רואים בכל מקום סוג של ברקודים שנראה חדש לעינינו  הברקוד הריבועי, זה שאנו נתקלים בו ברחוב, ומשמש מלבד התחומים שהוזכרו לעיל, לתחום שונה לחלוטין. עם התפתחות השימוש בניידים חכמים, כך נפוץ השימוש בברקוד הQR, אשר משמש בארץ בעיקר ככלי פרסומי של עולם האינטרנט. הברקוד יכול להכיל כמות גדולה מאוד של תווים, מספרי טלפון, קישורים, תמונות, וכתובות אינטרנט. קיימים לו שימושים מגוונים אך תחום הפרסום הוא החזק ביותר מביניהם בישראל. אם בעבר היו החברות רושמות את כתובת האינטרנט שלהן על מודעת הפרסום, והלקוח היה צריך להעתיק את הכתובת על דף נייר, ולאחר מכן להגיע הביתה ולרשומה בדפדפן, היום הכל הרבה יותר פשוט. פרסום של הברקוד על מודעת הפרסום מאפשרת ללקוח להגיע לאתר החברה במגע אחד עם מסך הסמארטפון.

קיימים סוגים רבים של ברקודים בעולם, עם שיטות קידוד וחישוב קוד שונות. חלקם מורכבים מאותיות, חלקם ממספרים, או שילוב ביניהם. לכל תחום בתעשייה יש ברקוד שונה, המיוחד לתחומו, והם משמשים דרך פשוטה ויעילה לקריאה של מידע.

מסופון


מסופון הוא מכשיר המשמש עובדים בתחום התעשייה, המכירות, ועוד. והוא מהווה מין עמדת עבודה קומפקטית וניידת עבור מטרות שונות כמו הגדרות נתונים, רכש, מלאי, מכירות, ועבודות שונות באירגונים.

המסופונים משמשים בעיקר לניהול מלאי ואיסוף נתונים. קיימים מסופונים קוראי ברקודים ומדבקות ברקודים, ומסופונים שמשמשים אנשי מכירות, טכנאים, מחסנאים, ונהגים. המסופונים מהווים פתרון טכנולוגי לתחומים רבים ואחד מהם הוא ניהול מחסן ומלאי. אם בעבר היה מנהל המחסן צריך לנהל רישומים כתובים של המלאי, לנהל מעקב וחישובים, כיום ישתמש במסופון. עבודה עם מסופון תחסוך שעות ארוכות, חישובים וטעויות אנוש, ויהפכו את המשימה ליעילה מהירה ונוחה. בשיטה זו עסקים מתנהלים באופן יעיל ומקצועי, ולעובדים יש הספק גבוה.

הייתרון של עבודה באמצעות מסופונים היא רשימת הנתונים והעברת מידע באופן ישיר. אין צורך לנהל רשומות ולהעבירן למחשב, שכן המסופון הוא מחשוב נייד שבאמצעותו מתבצעות כל הרשומות בשטח. המסופון מאפשר עדכונים של המערכת בזמן אמת, עבודה ישירה וללא העברה של נתונים ממקום למקום על ידי גורמי אנוש וכך נחסכות טעויות. קיימות פעולות רבות שבניהול אנושי בלבד היו נכשלות או גוררות טעויות בשל פרטים רבים, והצורך בהתייחסות לכל פרט (תאריך, לקוח, סוג המוצר...). רישום ידני לוקח זמן רב, כמו כן הזנת נתונים במחשב על ידי גורם אנושי. המסופון חוסך בכוח אדם, ועבודה שהייתה לוקחת מספר שעות, ביניהן הפסקות של העובד, מבוצעת באופן אוטומטי לחלוטין, והעובד מתפנה למשימה הבאה.
את המסופונים ניתן לראות בניהול מלאי - העברות בין סניפים, ניהול מחסן ודו"חות; בעבודה מול ספקים - חשבוניות, תצוגת מסמכים; בתחום המכירות - הזמנות, ניהול לקוחות, חשבוניות; בניהול מערכות, או ניהול פריטים קטלוגיים ומחירונים. מסופונים ללא ספק שינו את פני התעשייה, הובילו לתיעול כוח האדם בעשרות אחוזים, שיפרו פלאים את נוחות העבודה, ואת יכולת הדיוק. 

יום שלישי, 4 בספטמבר 2012

ספירת מלאי



אני בעל עסק לייבוא ושיווק כלי כתיבה אני יכול לומר לכם שלנהל מחסן ללא רישומים מדויקים ונכונים יכול להיות כאב ראש. למה? בואו תשמעו את הסיפור שלי.
אז ככה, אמנם המהפכה התעשייתית הסתיימה לפני מאה וחמישים שנה אך המחשב הופיע בצורתו השיווקית רק לפני 30 שנה. ועד אז אני יכול לספר לכם שעניין חישוב הכמויות, מעקב אחר הסחורה וספירות מלאי היו סיוט של כל איש שיווק.

המעקבים אחר כל פרט מסדרת ייצור נעשו על גבי מחברת פשוטה וחומה, שלולא השתמשתי בה למעקב אחר כסף לחמי, היה כותב עליה תלמיד את המשפט   "שלום כיתה א".
מעבר לעובדה שמחברת זו הכילה את כל תולדות העסק שלי וכל מאפייניו מא' ועד ת' היא גם הכילה כל סחורה שיוצאת ונכנסת אליי למחסן. לעיתים, כמו כל אדם פשוט הייתי טועה ושוכח לכתוב או לחשב את הכמות אותה מסרתי או הכנסתי וכל הכמויות היו מתבלבלות  לי.
אני זוכר פעם אחת, בחורף גשום במיוחד, המחברת, שנשארה על שולחן העבודה שלי במחסן, נרטבה לגמרי מגשם שחדר דרך החלון שהשארתי פתוח על מנת שהאבק במחסן יצא מעט. כל הדיו הכחול של העט הטובה שהזמנתי מסין נמרח וכל זכרונות המחסן נמרחו יחד איתו.
עם השנים הגיע המחשב ונכנס לשימוש גם בעסק וביחד עם זאת נכנסו לשימוש מכשירי מדידה וספירה מתקדמים אשר הקלו משמעותית על ספירת המלאי והמעקב אחריו. בעזרת פתרונות אלו הייתה לי את האפשרות לשמור את כל נתוני המחסן על גביי המחשב, ולגבות לשעת צורך.
לסיכום ניתן להשתמש היום במחשב לבצע את כל עניין ספירת המלאי, להשתמש בציוד החדשני העומד לרשותנו לביצוע פעולה זו ושמירת כל הנתונים בפשטות רבה, ובכך להבטיח את כסף לחמינו שיצטבר כתוצאה מכך.