יום שלישי, 27 בנובמבר 2012

ברקוד בשימוש משרדי הפרסום והיח"צ


ברקוד. פעם היינו חושבים על פסים קצרים בעוביים שונים ומתחת להם שורת מספרים אקראית, אבל היום עולה בראש תמונה אחרת. אנחנו רואים אותם ברחוב, באינטרנט ובמגזינים, ועל מוצרים שונים בחנויות. ברקודים מרובעים כאלה עם דפוסים מרובעים בגדלים שונים בתוכם, שאנחנו סורקים בסמרטפונים או לפחות מצפים מאיתנו לסרוק.


הברקודים האלו אם ברקודי QR והם מוכרים לנו בעיקר בשימוש משרדי הפרסום והיח"צ. פרסום של מוצר, מותג, או אירוע, רבים מהם מוצגים לצד ברקוד הQR המוכר או אפילו מוצגים על ידו בלבד. פרסום באמצעות ברקוד נתפסת כפרסום הפונה לקהל הצעיר וניתנת לשימוש רק אצל בעלי הסמרטפונים, ובאופן ספציפי לבעליי אפליקציה לסריקת ברקודים.

פרסום ויחסי ציבור בעזרת ברקוד בלבד היא נפוצה ונועדת לעורר סקרנות ובאזז למוצר המפורסם. חוויית הסקרנות לגבי מהות הברקוד המסתורי, סריקתו, ואז הגילוי הם אפקט פרסומי אליו מכוונים המפרסמים המשתמשים בברקוד. הברקוד מהווה בדרך כלל קישור לאתר אינטרנט, שם מתגלה לסורקים מהות המוצר המפורסם. הדבר אמור לפתח חוויית צריכה וחיבור של המותג למאפיינים צעירים, אקסקלוסיביים ואף מחתרתיים.
הברקודים בשימוש משרדי הפרסום ויחסי הציבור באים במגוון ענק של שימושים. הם יכולים לפרסם אפליקציה חדשה, לבוא לצד פרסום חוצות בצד המודעה ולקשר לקופון או לאתר המותג, להוות את הפרסומת למוצר מסוים עם כיתוב מינימלי ואפילו ללא כיתוב בלבד כדי לייצר מראה אייקוני. הברקודים משמשים לפרסום אירועים חברתיים, תחרויות, הגרלות וכל דבר שנועד למשוך את תשומת ליבם של אנשים צעירים. הם יכולים לקשר את הסורק לעמוד הרשמה, לפרסומת של הופעה או הסבר על תחרות מסוימת  אפילו פעולות מחאה או פעולות מאורגנות של צעירים יכולות להיות הסיבה לפרסום הברקוד, אבל רוב הברקודים הם בהחלט בשימוש עיקרי של פרסום ויח"צ. 

יום ראשון, 25 בנובמבר 2012

ניהול רכש



ניהול רכש נכון הוא כלי מפתח לרווחיותו של עסק. רכש מהווה את כל העלויות וההוצאות שיוצאות מהעסק לטובת משאבים כמו חומרי גלם, מיסים, כוח אדם, ועוד מרכיבים שהארגון זקוק לו כדי להתקיים. ניהול רכש מהווה חלק מההתנהלות הלוגיסטית של הארגון ותהליך התייעלותו. כאשר אנו מבקשים לנהל את הרכש בארגון, מטרתנו היא לצמצם עד כמה שיותר את ההוצאות בתחומים אלו, באמצעות קשרים עם ספקים חיצוניים ושיתוף פעולה הדוק איתם. צמצום העלויות בעסק הוא נקודת המפתח בתיעול משאבים וניהול כלכלי נכון של הארגון. 

ניהול רכש משמעותו הפעילות השוטפת והקשרים שנעשים בין הארגון לספקים החיצוניים, במהלכה מתנהל משא ומתן כדי להצליח ולהעביר את המוצרים לצרכן במחיר השוק, ובמקביל להניב רווחים כלכליים מהעסק. בניהול הרכש מתבוננים על היבטים לוגיסטיים שונים ומאפיינים כמו מחירי הרכש, בקרת איכות של הרכש, לוחות זמנים, וביצוע יחסים והסכמים עם ספקים.
בביצוע ניהול רכש ישנן מטרות שיובילו להצלחתו של הארגון. המטרה העיקרית והראשונית שמסתכלים עליה בתחום של ניהול רכש היא חסכון בהוצאות הארגון. ניהול נכון, מתוכנן היטב ויעיל מביא לחסכון של עשרות אחוזים בהוצאות העסק, ומניב רווחים. אחת הדרכים לעשות זאת ואולי המשמעותית ביותר היא בחירת הספקים הנכונים וניהול שיתוף פעולה הדוק בינם לבין הארגון. כחלק מכך יש לבחון את הספקים בשוק מידי שנה ולעבוד רק עם המתאימים והמשתלמים ביותר לארגון. יש לבצע השוואות מחירים ואיכות של החומרים הדרושים לכם בין הספקים השונים. נהלו משא ומתן בנוגע להצאות המחיר של הספקים. תופתעו לגלות את ההבדלים במחיר ובאיכות המוצר שהינם גורמים משתנים בין הספקים וישפיעו על המוצר הסופי שלכם. בררו זמני אספקה ולוחות זמנים והשוו אותם לצרכי הארגון שלכם. וודאו שהספק אמין, ומספק תמיכה ושירות באופן שוטף. ספקים קרובים גיאוגרפית יכולים להוות יתרון לוגיסטי נוסף.
מעבר להתנהלות נכונה מול הספקים ניהול רכש נכון מתמקד בשליטה ובקרה על הוצאות הארגון, והוצאת דוחות שותפים. אחד התפקידים של ניהול רכש הוא יצירת סדר ושליטה בהוצאות. דרושים בקרה ופיקוח מקצועיים שימנעו מחדלים, היעדר מידע, ואף גניבות. יצירת דוחות שותפים לגבי הרכש של הארגון מציבים תמונת מצב ומסייעים בתכנון המשך הפעילות של החברה.